(16)

Vit som marmor : Ett romerskt mysterium

ljudbok och e-bok


"Carina Burmans nya Àr en elegant och medryckande thriller." Göteborgs-Posten

BĂ€stsĂ€ljarförfattaren och amatördetektiven Euthanasia Bondeson Ă€r i Rom, lika rĂ€ttfram och frĂ„gvis som i Babylons gator. Året Ă€r 1852. Latin, arkeologi och italiensk mat Ă€r hennes senaste passioner, och bland svenska konstnĂ€rer och kosmopolitiska arkeologer visar hon sig i lika skiftande skepnader som förr.

Om LondonĂ€ventyret stĂ€llde henne inför frĂ„gor om fattigdom, fördomar och lastbarhet ger den eviga staden anledning att fundera över skönheten, konsten och döden. HĂ€r möter hon det förflutna, bĂ„de antiken och sina egna ungdomsĂ„r. Och gamla gudar trĂ€der in i handlingen – skaldeguden sjĂ€lv, den bleke och sköne, den alltid lika skarpskjutande Amor och sĂ„ förstĂ„s Döden. Allt Ă€r upplagt för en ny, lĂ€rd, intelligent och spĂ€nnande deckare med Euthanasia Bondeson.

Huvudbok i Böckernas Klubb

Om Babylons gator:

"...Carina Burmans romaner Àr ocksÄ fyllda av humor och skarpsyn. Hon, eller hennes gestalter, ger gÀrna slÀngar bÄde Ät sin och vÄr samtid. NÀr vi lÀser fÄr vi en dubbelspegling av tiden och historien. Det vi ser Àr inte endast dem som var utan ocksÄ oss."

Arne Johnsson, Bergslagsposten.

"Babylons gator Àr en helt oemotstÄndlig roman, full av doftande - ibland stinkande - tidsatmosfÀr, och lika full av spÀnning och charm."

Karl G Fredriksson, Jury.


UpplÀsare: Iréne Lindh
LĂ€ngd: