(145)

Viskleken

ljudbok och e-bok


Öppnare grĂ€nser har förĂ€ndrat Europas brottslighet. DĂ€rför startas Opcop, en ny och Ă€n sĂ„ lĂ€nge hemlig operativ enhet inom Europol. Flera svenskar, med den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm i spetsen, ingĂ„r i den nya gruppen. Med sĂ€te i Haag och med kontakter i Europas alla hörn ska man bekĂ€mpa internationell brottslighet. Men trots att all information rörande Opcop Ă€r konfidentiell, verkar nĂ„gon ha lĂ€ckt: ett lik, arrangerat i en bisarr stĂ€llning, pĂ„trĂ€ffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.

En möbelföretagare i Nacka gör affÀrer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anstÀllda i en kinesisk möbelfabrik Àr sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en mÀrklig fras i Arto Söderstedts öra. PÄ nÄgot sÀtt hÀnger allting ihop.

Viskleken Ă€r en helt fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ Arne Dahls uppmĂ€rksammade deckarsvit om A-gruppen, specialenheten för ”vĂ„ldsbrott av internationell art”. I den sista delen lades A-gruppen ned. Men Paul Hjelm, Kerstin Holm, Sara Svenhagen och flera andra av dess tidigare medlemmar Ă€r inte alls beredda att lĂ€gga ner. Nu tar de sig an Opcop, och ger sig ut i en vĂ€rld dĂ€r internet, sociala media och rörlighet över landsgrĂ€nser gjort den rĂ„a brottsligheten internationell. MĂ€nniskans girighet, korruption och lĂ€ngtan efter makt Ă€r densamma. Den har bara hittat en ny, och större, arena.

Viskleken Àr första delen i en planerad kvartett.


UpplÀsare: Johan Rabaeus
LĂ€ngd:

3.7

145 recensioner

Joakim

2023-07-07

Fantastisk berÀttarröst

Heelena

2023-02-06

Blev otroligt glad att finna en fortsÀttning pÄ A-gruppen fast inte skepnad. Dock var denna delen inte i klass med föregÄende böcker. Mycket rörig och tyvÀrr tom lite ointressant. Efter att ha lyssnat pÄ böckerna som Torsten Wahlund löst in med sin lugna och harmoniska stÀmma blev denna upplÀsaren lite av en chock. Arto Söderstedt tappade sin finska mysiga brytning som ersatts av en lodisaktig brÀkande stÀmma och alla kvinnor gestaltas med exakt samma lÄgmÀlda nÀstan viskande röst, helt onyanserat och knappt hörbart. Volymen pÄ karaktÀrerna varierar sÄ mycket att sömnfunktionen inte gÄr att anvÀnda dÄ man hela tiden mÄste justera volymen. NÄvÀl, mot nÀsta del!

nina

2021-10-15

Klart lÀsvÀrd.