(227)

Violinisten i Auschwitz

ljudbok och e-bok


Auschwitz, 1943. Violinisten Alma hade en framgĂ„ngsrik karriĂ€r med hyllade framtrĂ€danden över hela Europa – innan nazisterna kom till makten. Nu Ă€r hon fĂ„nge 50381 i det ökĂ€nda förintelselĂ€gret och varje dag prĂ€glas av nya fasor. NĂ€r Alma en dag blir beordrad att leda en orkester som ska upptrĂ€da i lĂ€gret vĂ€grar hon till en början och vĂ€ljer hellre döden Ă€n att underhĂ„lla nazisterna. Men positionen som orkesterledare Ă€r inte utan fördelar och Alma inser snart att musiken kan vara ett vapen i kampen för överlevnad. Genom arbetet med orkestern fĂ„r hon möjlighet att ge svĂ€ltande medfĂ„ngar extra ransoner mat – och till och med rĂ€dda liv.

Alma möter ocksĂ„ den begĂ„vade pianisten Miklos frĂ„n mĂ€nnens avdelning i lĂ€gret. Tillsammans drömmer de om ett annat liv och hittar tröst i musiken och varandra. Men kan deras kĂ€rlek övervinna allt? “Violinisten i Auschwitz” Ă€r en gripande och oförglömlig hyllning till hoppet och kĂ€rleken, baserad pĂ„ den sanna berĂ€ttelsen om violinisten Alma RosĂ©.



4.4

227 recensioner

Ida

2024-02-04

vÀldigt sorglig men ÀndÄ vacker historia. att man i all denna sorg och förtvivlan att man orkar stÄ upp för det som Àr rÀtt. Att orka stÄ emot och kÀmpa. hennes historia Àr vÀrd att lyssna pÄ Àven om den Àr jobbig.

katarina

2023-02-01

Helt fantastisk!!

Gun

2022-08-24

Mycket bra och lÀsvÀrd.