(0)

Vindkraftsparken

ljudbok och e-bok


Mellanhogna Àr ett lugnt samhÀlle som ligger lÄngt frÄn stadens buller. En plats med djupa, nyckfulla myrar och tÀta, tysta skogar. Den drömlikt vackra platsen lockar till sig mÀnniskor av alla slag; rika stadsmÀnniskor i desperat behov av ÄterhÀmtning i naturens fristad, naturdyrkare och miljökÀmpar. DÀr finns ocksÄ inbitna bybor som vill bevara sin hembygd precis som den Àr.

Idyllen störs nÀr det moderna samhÀllets krav knackar pÄ och en omfattande vindkraftspark planeras. Elföretagets planer stöts mot invÄnarnas drömmar och visioner och en hotfull stÀmning sprider sig i bygden.

LantmÀtaren Jenny fÄr till uppgift att förbereda en förrÀttning för de vÀgar som ingÄr i vindkraftsparken. NÀr ett mord intrÀffar inom omrÄdet fÄr kommissarien Andreas en svÄr uppgift att försöka bena ut vad som har hÀnt och vem som Àr den skyldige. Vem talar sanning och vem har motiv till att döda för sin sak?

"Vindkraftsparken", som Àr en fristÄende uppföljare till ByvÀgen och Marinan, Àr en mÄngbottnad spÀnningsroman om konflikten i mötet mellan storslagen, orörd natur och samhÀllets ökade energibehov.