(18)

Villa Svea

ljudbok och e-bok


Svenskkolonin Villa Svea i Argentina vÀxer och utmaningarna Àr mÄnga. Utvandrarnas lÀngtan efter det gamla landet Àr stark och kampen med att bevara det svenska blir allt viktigare. Anna, Arvid och de andra emigranterna kÀmpar för att skapa sig ett drÀgligt liv, trots alla svÄrigheter de stÄr inför. GrÀshoppor, vandrarmyror, hÀnsynslösa banditer och korrupta tjÀnstemÀn gör det inte lÀttare. NÀr Gustaf Berzelii i slutet av 1917 besöker kolonin upptÀcker han genast att kontrasten Àr stor till det bekvÀma liv han lever i Buenos Aires. Hans pengar och handlingskraft kommer att spela en stor roll i utvecklingen av samhÀllet. Men Àr han redo att ta steget och sjÀlv bli en del av kolonin och hur ska Villa Sveas framtid se ut?

Villa Svea Àr en gripande, spÀnnande och verklighetsbaserad roman om integration och immigration nÀr svenskarna som ?ydde Fattigsverige skapar sig ett nytt hem i Argentina. Det Àr den fristÄende och avslutande tredje delen i Dödskaravantrilogin.

Mats Erasmie Àr civilekonom som utöver skrivandet driver startup-bolag och arbetar som förelÀsare och vd-stöd för ett antal medelstora bolag. Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och lÀroböcker inom försÀljning och marknadsföring.Dödskaravanen var hans debut som romanförfattare ochSilverflodenden andra delen i trilogin.


UpplÀsare: Rolf Arsenius
LĂ€ngd:

4.1

18 recensioner

mamma

2023-05-17

Fel upplÀsare. Man hör honom vÀnda blad, röra sig pÄ stolen, ta djupa andetag mm. Varför byta?