(21)

Vill inget ont

ljudbok och e-bok


Vera Ă€r med sin pojkvĂ€n Anton och hans familj i deras sommarstuga. Stugan Ă€r ett gammalt soldattorp och Anton visar en bild av den siste soldaten som bodde dĂ€r. Det sĂ€gs att han spökar. Stugan Ă€r liten, sĂ„ Vera och Anton ska tĂ€lta i trĂ€dgĂ„rden. Det Ă€r mysigt. Men mitt i natten vĂ€cks de av ett ljud. En iskall vind far genom tĂ€ltet, och sĂ„ hörs en röst: "Nu 
 kommer 
 jag 
 och 
 tar 
 er!"

I Kerstin Lundberg Hahns fjĂ€rde lĂ€ttlĂ€sta skrĂ€ckbok stĂ„r ett gammalt soldattorp i centrum. HĂ€r bodde för lĂ€nge sedan en soldat med sin familj. Nu Ă€r de döda sedan lĂ€nge, och torpet anvĂ€nds som sommarstuga. Men det verkar som om nĂ„gon frĂ„n förr dröjer sig kvar i huset 
 Kerstin skriver lĂ€ttlĂ€st skrĂ€ck som kryper inunder skinnet pĂ„ lĂ€saren. Hon har tidigare skrĂ€mt slag pĂ„ oss med levande fettklumpar i avloppet, urĂ„ldriga hĂ€mndlystna varelser under golvplankorna, och myllrande rĂ„ttor med smĂ„, blodiga munnar.

Kerstin Lundberg Hahn Ă€r född 1962, uppvuxen i VĂ€sterbotten och sedan mitten av 80-talet bosatt i Göteborg. Hon Ă€r lĂ€rare i grunden och debuterade Ă„r 2000. Idag delar hon sin tid mellan att skriva böcker och göra författarbesök pĂ„ skolor och bibliotek. År 2019 belönades hon med Astrid Lindgren-priset.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.



3.9

21 recensioner

Mandisen

2023-04-29

SÄ spÀnnande och sÄ hiiiiiimla bra

Zorka

2022-07-27

Den var bra, bortsÀtt frÄn att den var ganska kort