(0)

Victor & Los

e-bok


Den klipska affÀrsmannen Lars Victor har gÄtt frÄn toppen till botten. Det enda han har kvar av sin forna förmögenhet Àr hans numera tomma vÄning pÄ Karlaplan och en lÀngtan efter att Ànnu en gÄng nÄ nya ekonomiska höjder.

StatstjĂ€nstemannen Ragnar Los har dĂ€remot alltid varit en förlorare som ödet njutit av att trycka ner. Efter att ha blivit av med allt – jobb, hem, fru och vĂ€rdighet – Ă€r tron pĂ„ ett bĂ€ttre liv som bortblĂ„st, men det förĂ€ndras nĂ€r han möter Victor.

Ett ovÀntat möte utanför ett kafé leder till att Los bjuder frÀmlingen Victor pÄ lunch med de enstaka kronor han har kvar. En liten handling som kommer förÀndra hela deras liv. Utan nÄgot mer att förlora Àr de bÄda villiga att riskera allt. Tillsammans ger de sig Äterigen in i en vÀrld av pengar, politik och lurigt spel men denna gÄngen vÀgrar de att misslyckas.

Författaren och journalisten Bengt Ericson (1947) har under sin lĂ„nga karriĂ€r mött och intervjuat större delen av Sveriges maktpersoner. Han har bland annat arbetat som ansvarig utgivare för Dagens Industri och som chefredaktör för Veckans AffĂ€rer. År 1991 tilldelades han det Stora Journalistpriset för hans skarpa och grundliga artiklar.