(0)

Veronica

e-bok


MedelĂ„lders Ă€nkan Veronica har en stor vĂ„ning, god ekonomi och Ă€r omringad av mĂ„nga vĂ€nner. Men hennes liv kĂ€nns inte Ă€kta och hon tampas med en kĂ€nsla av ytlighet och meningslöshet. Hon rör sig i smĂ„ bestĂ€mda cirklar: shoppingrundor, fester, rituella middagar och den Ă„rliga medelhavsresan. Att engagera sig i nĂ„got utanför sin lilla bubbla skrĂ€mmer henne och hon klĂ€nger sig fast vid den betydelselösa vardagen och spillrorna efter sin döda make. Men plötsligt en dag förĂ€ndras allt. Mot sin vilja blir Veronica indragen i det som hĂ€nder ute i Europa och hon fĂ„r ta ansvar för mĂ€nniskors liv och död. En ny Veronica föds – en kvinna som Ă€r stark och sakta men sĂ€kert finner sig sjĂ€lv.

Veronica av Harriet Hjorth Àr en ögonöppnande roman om en kvinnas resa genom livsomvÀlvande landskap. En spÀnnande och varm berÀttelse om att hitta sig sjÀlv och att ingenting nÄgonsin Àr för sent för att förÀndra.

Harriet Hjorth föddes 1908 i Stockholm och avled 1977 i Sigtuna. Hon var en svensk författare och syster till skÄdespelaren Karin Albihn. Hon debuterade 1938 med Blommande ljung och kom dÀrefter att ge ut ett trettiotal böcker.