(291)

Veronas dotter

ljudbok och e-bok


Portofino, Italien, 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna obemÀrkt i mÀngden av mÀnniskor som, liksom hon, anlÀnt till den vackra kuststaden med bÄt. Men skrÀcken för att de tyska officerarna i hamnen ska granska hennes dÄligt förfalskade identitetshandlingar fÄr henne att stÄ som fastfrusen pÄ kajen och trots tyskarnas rytande uppmaningar fÄr hon inte fram ett ord. Plötsligt tar en okÀnd man Elodie under sina vingar och i desperat behov av nÄgonstans att bo följer hon med honom till hans hem vid Portofinos klippor.

Bara nÄgra mÄnader tidigare var Elodie Bertolotti en lovande cellist i Verona, obekymrad om allt som pÄgick i omvÀrlden. Men nÀr Mussolinis terrorvÀlde drabbar hennes familj lockar Luca, en ung bokhandlare, in henne i motstÄndsrörelsen.

I Portofino fÄr Elodie en fristad hos doctor Angelo Rosselli. Han Àr en man som bÀr pÄ sina egna svÄra hemligheter, fyllda av skuld och Änger. Men Elodies ankomst vÀcker hopp och glÀdje, nÄgot som Angelo trodde var förlorat för alltid.

Veronas dotter fÄngar hopp, spÀnning och kÀrlek under en farlig tid, i en berÀttelse om den första kÀrleken, stor sorg och ovÀntat mod.


UpplÀsare: Gabriella Boris
LĂ€ngd:

4.0

291 recensioner

Doris

2024-04-23

En underbar bok ❀

Anki

2024-02-02

trÄkig

C

2023-12-05

En fin flÀtad historia!