(4)

Verarnas drottning: Del 2 i Markus av Trolyrien

ljudbok


Diomeda lever i exil bland folket verarna. I Valarien besitter greve Stronius PÀrlehand makten och har drivit Albrak pÄ flykt. Ilasa följer med Albrak som hans personliga tjÀnare. Tillsammans söker denna oförutsedda trio upp kréernas matrark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brÀnnande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas.

Visserligen har Josua utropat Diomeda till arvtagare till tronen, men det tycks inte spela nÄgon roll nÀr PÀrlehand sprider sina rÀnker och Albrak inte heller tror henne. Hur ska Diomeda finna sin vÀg i allt detta? Och vilken roll spelar Markus för Valariens framtid?

Följ med till en vÀrld som vi först mötte i Markus av Trolyrien: en vÀrld av grÀnslös fantasi, humor, spÀnning och intressanta karaktÀrer. I likhet med Terry Pratchetts böcker Àr det omöjliga möjligt och det annorlunda naturligt. I Valarien Àr det inte konstigt att grÀset Àr blÄtt eller att varje by har Ätminstone en snigel stor som ett hus, att man springer pÄ trÀdens kronor eller att man firar varandras snytdagar istÀllet för födelsedagar. I den hÀr vÀrlden kan allting hÀnda.

Om Markus av Trolyrien, del 1 i serien om Valarien:

”En spĂ€nnande bok med hĂ€rliga vĂ€ndningar och galenskaper.” – LĂ€sfĂ„töljen, blogg

”... en bok för alla och den grĂ€nslösa och vĂ„gade fantasin gör att den sticker ut. Boken gör mig sĂ„ glad och det Ă€r hĂ€rlig lĂ€sning. Det Ă€r hĂ€ndelserika historier och mĂ„nga spĂ€nnande vĂ€ndningar och man bara rycks med. Att en sĂ„dan hĂ€r bok skrivs för ungdomar Ă€r roligt och unikt och jag Ă€r grymt imponerad! Kommer det en uppföljare, mĂ„nntro? Hoppas! För det hĂ€r Ă€r sĂ„ unikt, sĂ„ bra!”

– Tusen sidor, blogg

” ... skriven med humor och Ă€r lĂ€ttsam att lĂ€sa ... Det hĂ€r Ă€r en bra och vĂ€lskriven bok för fantasyfrĂ€lsta.”

BTJ-hÀftet nr 2, 2017, Anna-Karin NÀrkling

”Det hĂ€r Ă€r den bĂ€sta ungdomsroman jag lĂ€st pĂ„ lĂ€nge. Det var sorgligt att den tog slut. Jag vĂ€ntar pĂ„ en ny. LĂ„t dig inte avskrĂ€ckas för att det Ă€r en ungdomsroman den kan lĂ€sas av alla.”

– Litteraturskafferiet, blogg

En riktigt bra och spÀnnande bok man inte vill slÀppa! ... NÀr man tror att man vet vad som ska hÀnda tar berÀttelsen ovÀntade vÀndningar ... ett jÀttebra och viktigt budskap om att man kan övervinna omöjliga situationer om man inte ger upp och att Àven en liten mÀnniska kan göra stor skillnad!

– Amiranda, Goodreads


UpplÀsare: Teodor Lind
LĂ€ngd: