(72)

Vemod undercover : boken om ABBA

ljudbok och e-bok


Ӏven de gladare lĂ„tarna Ă€r vemodiga i grunden. Vi gjorde vemod undercover.” SĂ„ lyder Benny Anderssons originella beskrivning av Abbas musik, och i Jan Gradvalls bok möter vi Abba uncovered, bortom förklĂ€dnader och genomtröskade legender. Det Ă€r en bok som lĂ„ter detaljerna – i musiken, i mĂ€nniskoödena, i samtiden – förklara helheten, frĂ„n bandets första steg som nĂ„got av en svensk supergrupp i början av 1970-talet, till den sista inspelningen. Vemod undercover Ă€r en mosaik av unika berĂ€ttelser om Abba, men framför allt en osminkad kĂ€rleksförklaring, signerad en av Sveriges ledande musikjournalister, som fĂ„r oss att se bandet och tiden med nya ögon.

Pdf pÄ kÀllor - mejla info@bonnieraudio.se



4.1

72 recensioner

Britta

2024-04-11

VÀlskriven, jÀttebra bok!

Elina

2023-12-22

UnderhÄllande med roliga och mindre intressanta anekdoter, och en del för lÄnga sidospÄr som drar ned betyget frÄn en femma till en fyra. Delvis nya fakta för min del, som inte visste tidigare att, förutom att sjunga gudomligt, sÄ Àr Agnetha fenomenal pÄ piano.

pureforu

2023-12-15

Stor besvikelse! Att ha tillgĂ„ng till legenderna i Abba och fĂ„ ur sig denna bok Ă€r snudd pĂ„ kriminellt! Det kunde blivit den bĂ€sta boken om Abba men blev bara diverse gamla kĂ€nda musikhistorier, som den som Ă€r intresserad av musik redan kĂ€nner till. Kryddat med lite info om Abba i periferin. Hade jag haft ett band och fĂ„tt en bok döpt till ”boken om
” och lĂ€st detta hade jag krĂ€vt Ă€ndring av titeln och byte av omslaget. Abba nĂ€mns knappt. Jag tror knappast Abborna Ă€r nöjda. KĂ€nns som om den Ă€r skriven av en högskoleelev som ”grĂ€vt” lite samt ev kopierat nĂ„gon utlĂ€ndsk kollega. Intervjun som Gradvall gjorde med Abba i en DI Weekend-bilaga Ă€r mer relevant. Billigt att Ă„ka snĂ„lskjuts pĂ„ Abba för att fĂ„ sĂ„lt nĂ„got. Gradvall har av nĂ„gon anledning fĂ„tt nĂ„gon typ av relevans i skrivarlĂ€gren men denna nivĂ„ Ă€r skandalös. Jag blir faktiskt förbannad. Att slarva bort den bok dom kunde skrivits utifrĂ„n förstahandsinformation Ă€r oehört frustrerat. Vad vill han med boken? SĂ„nt dravel hör knappt hemma i fanzinevĂ€rlden. LĂ€s annan bok om Abba som faktiskt handlar om Abba.