(6)

Velvet

ljudbok och e-bok


"En gĂ„ng förförde hon en hel pluton pĂ„ nĂ€rmare tjugo soldater och befĂ€l i olika grad. Jag vet, det lĂ„ter osannolikt. Än mindre verkligt att det hela skulle ha skett under en och samma natt. Men det Ă€r vad jag hört, och just denna historia har jag hört frĂ„n flera hĂ„ll."

Fyra mÀn i uniformer, nÄgot uppknÀppta, samtalar intensivt medan elden sprakar. StÀmningen Àr infiltrerad av erotisk spÀnning. UtsÀnd av fienden har en kvinnlig spion avslöjat den ena hemligheten efter den andra. Av ryktena att döma anvÀnder hon förförelsekonst för att fÄ det hon vill ha. Fyra soldater söker med fascination och lika mycket lust svaren pÄ vem hon Àr och hur hon gör det. Historierna om kvinnan och hennes sexuella erövringar Àr mÄnga och detaljerade.

Det enda de med sÀkerhet vet Àr hennes namn: Velvet.

B. J. Hermansson skriver pÄ ett sprÄk som Àr svÄrt att likna vid nÄgon annans. Författaren lÄter med skicklighet sina noveller svÀva mellan det rappa och det poetiska. Samtidigt inspirerar texternas underliggande ton lÀsaren att tÀnka kring, och ifrÄgasÀtta, vÄra etablerade förestÀllningar. Ofta gÀllande norm och sexualitet.