(0)

Vardaglig svenska 2 : fraser och uttryck

e-bok


Vardaglig svenska 2 : fraser och uttryck Àr en bok för alla som behöver systematisk trÀning av vanliga svenska fraser och uttryck. Urvalet av fraser och uttryck har gjorts med utgÄngspunkt i de 200 ordfamiljer som presenteras i boken Vardaglig svenska 1. Den sprÄkliga nivÄn motsvarar B-nivÄn enligt GERS.

Boken Àr avsedd för:

– nyanlĂ€nda i svenska skolan

– senare delen av sfi D

– sva grund

– kursdeltagare pĂ„ olika kurser i yrkessvenska

– studenter i svenska utomlands

– alla som behöver trĂ€na pĂ„ grunderna i svenska.

Vardaglig svenska 2 innehÄller 20 kapitel som vart och ett inleds med tio frekventa ord, vilka sedan ingÄr i de fraser och uttryck som presenteras i kapitlet. Forskning visar att ordinlÀrning blir mer effektiv om man vid trÀning av ett nytt ord samtidigt lÀr sig fraser och uttryck dÀr ordet ingÄr. Denna bok erbjuder en genomtÀnkt, strukturerad ord- och frastrÀning, dÀr Àven grammatiken fÄr utvecklas och automatiseras i ett givet sammanhang.

PĂ„ lĂ€romedlets webbplats – www.vardagligsvenska.se – finns:

– facit till bokens övningar

– ljud till nĂ„gra av bokens lĂ€ngre textavsnitt.

Ylva Olausson Àr lÀromedelsförfattare, lÀrare i svenska som andrasprÄk och fil.mag. PÄ Folkuniversitetets förlag har hon tidigare gett ut Vardaglig svenska : frekventa ord med familjer, Formell svenska : frekventa ord, novellserien Hand i hand och boken Kort och lÀtt.