(6)

Vara vuxen

e-bok


I början av livet Àr du en bebis. Sen vÀxer du upp till ett barn, en ungdom och förr eller senare blir du vuxen. Vuxna Àr vuxna i mÄnga Är. Men hur Àr det egentligen att vara vuxen?

Hur fÄr vuxna pengar, vad kostar pengar och kan vuxna göra vad de vill med dem? FÄr vuxna bestÀmma allt, vad de ska ha pÄ sig, vad de Àter och nÀr de ska ha skÀrmtid?

Vuxna bestĂ€mmer mycket, Ă€ndĂ„ bestĂ€mmer de inte allt. PĂ„ jobbet har de flesta en chef och ute i livet finns det regler att följa. Även om vissa vuxna ibland bryter mot dem. Och det Ă€r aldrig ett barns ansvar nĂ€r en vuxen har det jobbigt eller gör fel.

Precis som barn Àr vuxna olika, vissa bor i en familj, andra bor ensamma. Ibland kÀnner vuxna sig smÄ, ibland mitt emellan och ibland stora. PÄ sÄ vis Àr vi likadana vi mÀnniskor, bÄde barn och vuxna.

Anna Fiske Àr illustratör, bilderboksförfattare, serietecknare och bildkonstnÀr. Hon har fÄtt mÄnga priser och utmÀrkelser för sitt kreativa och nyskapande arbete inom barnboksfÀltet och har bl.a. varit nominerad till Alma-priset. Fiskes böcker har översatts till mÄnga sprÄk och fÄtt ett strÄlande mottagande.



3.5

6 recensioner

Lou

2024-03-22

Man kÀnner sig lite nedvÀrderad som funktionsnedsatt vuxen men annars förklarade den mÄnga saker bra.

Martina

2024-03-19

Ggr