(0)

Vad ser du nu

e-bok


”Den blir bra, jag behĂ„ller den pĂ„, sa hon och la pengarna i expeditens hand. NĂ€r vi gick ut sĂ„g jag hur ylletyget i kappan fick hennes ögon att lysa blĂ„are. Hotellet lĂ„g inte lĂ„ngt dĂ€rifrĂ„n. Dess namn framkallar fortfarande röda neonbokstĂ€ver mot snö och vi Ă€r lika nĂ€ra varandra som avlĂ€gsna, Anna och jag. Mellan oss Ă€r allt invant och ömt och Ă€ndĂ„ tafatt och nervöst. Dagarna som gĂ„tt ligger omkring oss, vĂ„ra barns ljusa röster, andra gathörn, rum, situationer. Hennes tunga roterar mekaniskt i min mun, hotellskylten lyser över snön i Köpenhamn. Tunna neonbokstĂ€ver, röda. Den gamla kappan i en pĂ„se i hennes hand.”

En i taget berĂ€ttar en vĂ€ninna, en make, en far och en dotter om kĂ€rleken till en och samma kvinna – Anna. Tillsammans blir deras röster ett nĂ€rgĂ„nget portrĂ€tt av en hel familj och en svindlande skildring av hur tiden och minnet strömmar genom mĂ€nniskors liv. Anna Ă€r samtidigt barnet och mamman, lekkamraten och Ă€lskarinnan, alltid nĂ€rvarande men aldrig annat Ă€n i betraktarens öga.

Om romanen Fly (2004):

Naumann Ă€r uppenbart en av vĂ„ra riktigt stora och uppriktiga berĂ€ttare – en av dem som stĂ€ller frĂ„gorna och inte bara kommer med svaren. Att hon sedan gör det med en sĂ„ raffinerad skicklighet fĂ„r mig att hĂ€pna.

Kristian Lundberg, Aftonbladet

Kvar Àr en mogen, mörk och suggestiv roman som tar sin lÀsare i ett stadigt grepp och inte slÀpper.

Annina Rabe, Svenska Dagbladet