(0)

Uthamn

e-bok


Huvudpersonen Fredrika Waldemars bokdebut hyllades av kritiker och lÀsare. Men de efterföljande romanerna har passerat obemÀrkt och Fredrika börjar tvivla pÄ sitt skrivande. PÄ en fest trÀffar hon den karismatiska förlÀggaren Carl som erbjuder henne att bo gratis i sitt sommarhus mot att hon skriver en bok. Fredrika tackar ja, sedan Carl försÀkrat att han endast Àr intresserad av hennes litterÀra kvaliteter. Fredrika Àr dock fast besluten att inte skriva en rad och hoppas istÀllet pÄ nÄgra mÄnaders ledighet. Till en början blir det som hon tÀnkt. Men den stillsamma tillvaron i yttersta skÀrgÄrden förÀndras. Hon lockas Äter in i fiktionen. Fast det som hÀnder pÄ ön verkar inte bara vara Fredrikas fantasier.

Fredrik Ahlfors Ă€r född 1968. Boende i Göteborg. Bokdebut pĂ„ Trombone 2006 med romanen Uthamn som fick mycket uppmĂ€rksamhet i trakten dĂ€r den utspelar sig. I november 2006 utkom hans andra bok, Arne Ljunghed och de smĂ„ röda jĂ€vlarna – en samling berĂ€ttelser ur ingenting. Den hyllade romanen Daniil Charms och jag utkom 2011. Tillsammans med Björn Wickenberg skrev han 2016 Den hĂ€r diktsamlingen ges ut i samarbete med.

Den senast utgivna boken Àr romanen Remington frÄn februari 2020. Vid sidan om författarskapet arbetar Fredrik Ahlfors som röntgenlÀkare. Tillsammans med Carl Lamm har han författat den medicinska boken HRCT - Diagnostik och sjukdomsöversikt som finns utgiven pÄ Trombone. Boken Àr översatt till Tyska och Engelska.