(5)

Utan bevis

e-bok


Året Ă€r 1918 och i vĂ€stkustsamhĂ€llet Lysekil hĂ„ller polischef Nordenhöök ordning tillsammans med Göran Persson och fem andra konstaplar. I vanliga fall hade deras styrka varit alldeles nog för en ort med 4000 invĂ„nare. Men förutsĂ€ttningarna för lagens lĂ„nga arm ska snart komma att Ă€ndras – pĂ„ ett minst sagt makabert vis. Utanför GĂ„sö hittar ett gĂ€ng fiskare en mystisk resvĂ€ska som visar sig innehĂ„lla nĂ„got fruktansvĂ€rt. Styckad och paketerad Ă„terfinns en kvinnokropp som utan tvekan gĂ„tt ett brutalt öde till mötes. Men vem Ă€r hon egentligen? Och varför Ă€r det ingen som verkar sakna henne?

"Utan bevis" Àr den fjortonde boken i Göran Persson-serien, men kronologiskt Àr det den tredje delen. Tillsammans med "Liket i Fornhemmet" och "Lik pÄ export" utspelar den sig i ett tidigt skede av Perssons karriÀr inom Lysekilspolisen. Fallet i boken Àr baserat pÄ det alldeles verkliga GÄsömordet.

Lennart Brohed, född 1940, Àr en svensk deckarförfattare och f.d. bibliotikarie frÄn Göteborg. Tillsammans med sin fru Monika startade han Slussens Bokförlag pÄ 1980-talet.