(334)

Uppror: En släkthistoria

ljudbok och e-bok


Del 8 av 20. Irmelin Jonsdotters vägar korsar släkten Bröcker. Serien följer släkten Bröcker genom dramatiska händelser från slutet av 1600-talet fram till mitten av 1900-talet.

En kylig aprildag upptäckte Maria Bröcker den mystiske mannen igen. Han var klädd som en sjöman, med ett väderbitet ansikte. Maria hade en misstanke om att han följde efter henne, men var han farlig?



4.0

334 recensioner

Petra

2022-05-07

Fantastisk serie ❤️

Linda

2021-08-20

Denna bok var mer ledsam än de andra har varit. Men fortfarande bra!👍

grace

2020-11-28

Jag går in i den här bokserien med hela mitt hjärta och själ. Det genomgående temat i bokseriens första åtta delar och som driver historien framåt, är alltid att en av de manliga eller kvinnliga huvudkaraktärerna står inför en ”omöjlig” kärlekshistoria mellan minst två olika ”rivaler”, en god och en ond. Initialt kändes det för förutsägbart. Dock, vid närmare eftertanke tycker jag att det är en bra, ja nästan en självklar skrivarteknik, med tanke på att släkthistorien löper över omkring tre århundraden. Serien är fantastisk eftersom författaren underbygger allt med historisk fakta. (This probably goes with out saying, but I’ll mention it anyway”: Berättelsen, händelserna i boken är fiktiva, men den fiktiva känslan försvinner nästan tack vare att författaren kan ”sin” historia.) Jag rekommendera alla att läsa/lyssna på denna bokserie, jag skulle vilja föreslå serien som ett kompletterande inslag i undervisningen för högstadieelever. Bokserien fungerar på såväl historielektionerna som på lektionerna i svenska. / Grace 💫