(23)

Uppfylld

e-bok


SÄ hÀr gick det till 


Jag trÀffade honom i godisbutiken. Han vÀnde sig om och log mot mig, och jag blev sÄ förvÄnad att jag log tillbaka. Det var ingen godisbutik för barn dock, utan ett stÀlle man gÄr till nÀr man vill köpa dyr importerad tryffel till chefens fru pÄ grund av skuldkÀnslor för att man haft sex med honom pÄ en konferens i Milwaukee. Hypotetiskt talat, förstÄs.

Jag har fÄtt raggningsrepliker mÄnga gÄnger, för det mesta av mÀn med bristfÀllig finess som tror att det de har mellan benen kompenserar det de saknar mellan öronen. Ibland gÄr jag hem med nÄgon av dem ÀndÄ, bara för att det kÀnns bra att ÄtrÄ och bli ÄtrÄdd, Àven om det oftast Àr falskt och de Àr en besvikelse.

Problemet med att vilja ha nĂ„gon pĂ„ riktigt Ă€r att det kĂ€nns som att hĂ€lla vatten i en vas full med stenar. Tankarna fyller en och lĂ€mnar inte utrymme för nĂ„got annat. Jag ber inte om ursĂ€kt för den jag Ă€r eller vad jag har gjort i – eller utanför – sovrummet. Jag har mitt jobb, mitt hus och mitt liv, och under lĂ„ng tid har jag inte velat ha nĂ„got annat.

Inte förrÀn Dan. Inte förrÀn nu. Utdrag ur boken:

Jag har sett moln skingras för solen. Jag har sett regnbÄgar. Jag har sett blommor om morgonen, tÀckta med dagg, och jag har sett solnedgÄngar sÄ lysande av eld att de gjort mig grÄtfÀrdig. Och jag har sett Dan le mot mig, med lÀppar Ànnu vÄta av min kyss, och om jag mÄste vÀlja vilken syn som berört mig mest skulle jag sÀga att det var den.



2.9

23 recensioner

Ewa

2021-04-29

En ledsam historia men den gjorde sÀkert nÄgon upphetsad