(2)

Upp i sadeln!

e-bok


"Aldrig i hela mitt liv hade jag sett nÄgot sÄ vackert som denna skimmel. Det lÄg nÄgot fullÀndat över henne. Hon rörde sig med liv och grace, varenda linje var ren och riktig. Som förtrollad satt jag med blicken fÀst vid henne. HÀr kom min dröm vandrande ur dimman!"

TolvÄriga Gill Àlskar hÀstar och drömmer om att en dag fÄ delta i de stora hÀsttÀvlingarna i London. Hennes familj har inte gott stÀllt, men nÀr hennes författare till pappa skriver en storsÀljare har de rÄd att flytta ut pÄ landet. Bakom deras nya hus finns en stor Àng med hÀstar och det Àr dÀr Gill för första gÄngen ser sin drömhÀst. Gills lycka vÀxer nÀr Àgaren till ponnyn erbjuder henne att trÀna den för honom, och om allt gÄr bra fÄr Gill stÀlla upp i hÀsttÀvlingarna i London! Allt Gill nÄgonsin önskat sig hÄller pÄ att gÄ i uppfyllelse, men hon inser snart att hon mÄste möta mÄnga utmaningar pÄ vÀgen för att uppnÄ sina drömmar.

Patricia Leitch (1933 – 2015) var en skotsk författare. Hon Ă€r mest kĂ€nd för sina hĂ€stböcker för barn och ungdomar. Leitch hade ett starkt intresse för djurs vĂ€lfĂ€rd, och detta var Ă€ven ett ofta förekommande tema i hennes böcker.