(19)

Under en himmel av glas

ljudbok och e-bok


Det finns mÀnniskor som Àr beredda att offra sina liv för nÄgot de tror pÄ. Och sÄ finns det de som Àr beredda att offra inte sitt eget liv, men andra mÀnniskors liv. NÀr de hÀr mÀnniskorna möts kan det bli riktigt farligt.

Tack vare ett stipendium fÄr David och Larissa Äka till vÀrldens mest avancerade maringeologiska forskningsstation, belÀgen pÄ en plattform i norra Atlanten. Det visar sig att stationen Àgs av den ryske sociologen Vogoros, en gÄng i tiden kÀnd för sina extrema idéer om idealsamhÀllen. Ett underjordiskt vulkanutbrott rakt under dem gör att havsbottnen mÄste inspekteras, och de kan inte motstÄ frestelsen att smyga ombord pÄ den ubÄt som styr ner i djupet. Med förfÀran inser de att Vogoros hÄller pÄ att förverkliga sina idéer om ett idealsamhÀlle, 407 meter under havsytan: i Subtopia - skyddat under en himmel av glas.

"NÄjdens sÄng", fjÀrde boken om David och Larissa, fick SpÄrhunden 2008, tidskriften Jurys pris för bÀsta barn- och ungdomsdeckare. Motivering: "... kontrasterar etniska konflikter och urgammal folktro med modern kommersialism och teknologi."DÀrmed Àr Widmark den förste som kan stoltsera med tvÄ spÄrhundar! Den förra fick han 2005 för "Tidningsmysteriet".


UpplÀsare: Jonas Karlsson
LĂ€ngd: