(24)

Under all denna vinter - Romanen

ljudbok


Del 1 - Romanen

Helene har flyttat lÄngt frÄn barndomens skÀrgÄrsmiljö till en gÄrd i VÀsterbottens mellanbygd. DÀr bor hon tillsammans med sin pojkvÀn och lever enligt sina egna regler. Det snöar nÀr hennes mor för första gÄngen ska hÀlsa pÄ. Besöket har föregÄtts av intensiva förberedelser men skörheten i Helenes minutiöst uppbyggda tillvaro blir uppenbar nÀr modern sveper in med sina sjÀlvklara ansprÄk pÄ vÀrlden och pÄ sin dotter. Samvaron blir pÄfrestande och Helenes försök att stÀlla allt tillrÀtta blir alltmer desperata.

Under all denna vinter Àr en mörk och hypnotisk roman om en dotter och en mor, om spÀnningen mellan att söka bekrÀftelse och att vilja vara fri.

Del 2 - Arbetsdagboken

Bokens andra del utgörs av en arbetsdagbok i vilken vi fÄr följa författarens skrivprocess. Hur blir en roman till? Hur ser relationen mellan liv, lÀsande och skrivande ut? Texten erbjuder en unik inblick i författarvardagen, samtidigt som den dubbelexponerar romanens teman.

Om författaren och upplÀsaren

Negar Naseh (f. 1984) Àr uppvuxen i Uppsala och studerar till lÀkare. Negar debuterar som författare och upplÀsare med Under all denna vinter, en roman och en tillhörande arbetsdagbok dÀr hon reflekterar kring sin egen skrivprocess.


UpplÀsare: Negar Naseh
LĂ€ngd: