(46)

Tusen och en natt

ljudbok


"Tusen och en natt" Àr en av litteraturens stora klassiker. En Àlskad sagosamling som bÀr spÄr av persiska, arabiska, indiska, egyptiska och beduinska berÀttelser med rötter frÄn 800-talet e.Kr. Bland sagorna finns de vÀlkÀnda berÀttelserna "Aladdin" och "Ali Baba och de fyrtio rövarna". HÀr kan du lÀsa den klassiska sagosamlingen i en sprÄkligt uppdaterad och bearbetad version.

RamberÀttelsen i "Tusen och en natt" handlar om den sasanidiske vesirens dotter Scheherazade, som ska tillbringa en natt med den persiske storkungen Shahriùr. I gryningen ska hon, precis som alla de andra unga kvinnorna före henne, avrÀttas. För att undgÄ döden berÀttar Scheherazade en saga för kung Shahriùr. Skickligt vÀver hon in en saga i en annan, och sedan Ànnu en, och nÀr gryningen kommer Àr kungen sÄ nyfiken pÄ hur det ska sluta att han lÄter Scheherazade leva ytterligare ett dygn. Hennes sagor varar enligt mÄnga versioner i 1 001 nÀtter, varefter Shahriùr kapitulerar och gifter sig med henne.


UpplÀsare: Sofia Watts
LĂ€ngd:

3.3

46 recensioner

David

2023-12-05

denna bok bör snarare vara under erotik... vÀldigt porrigt innehÄll

Cecilia

2023-05-06

Älskade sagor. Men upplĂ€saren lĂ€ser fel hĂ€r och dĂ€r samt drar sĂ„ hĂ€ftigt efter andan ibland att det störde mig enormt.

Nina

2023-05-04

Recension pÄ KARENINA.SE