(0)

Tusen kulor

e-bok


”MĂ€nniskor Ă€r vĂ€l inte precis kulor, men visst styrs de av Slump och av Ordning.”

Åsa, Markus och Allan Ă€r sjutton Ă„r. De lever skilda liv och skulle inte haft nĂ„got med varandra att göra om det inte vore för att de gick i samma klass nĂ€r de vĂ€xte upp. Åsa lĂ€gger ner all sin tid i skolan. Markus Ă€r mer intresserad av vĂ€nner och fester. Allan, som alltid har setts som brĂ„kig, har börjat hĂ€nga i kriminella kretsar. En dag Ă€r plötsligt Allans ansikte över alla löpsedlar och nyhetssĂ€ndningar – polisen har tagit fast honom efter ett rĂ„n.

Hur kunde de gamla klasskamraterna hamna sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n varandra? Vad var det som gjorde att deras liv gick i tre olika riktningar? Varför var det just Allan som blev kriminell? Var det förutbestĂ€mt eller var det slumpen? Åsa kan inte lĂ„ta bli att undra, kanske svaren ligger i det gamla kulspelet ...

Peter Pohl (född 1940) Àr en svensk författare. Han har frÀmst blivit uppmÀrksammad för sina barn- och ungdomsböcker dÀr han skildrar barn och ungas verklighet pÄ ett gripande och realistiskt sÀtt. Pohl har mottagit flera litteraturpriser, inklusive Augustpriset, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten.