(187)

Tsatsiki och Retzina

ljudbok och e-bok


Tsatsiki kÀnner sig varken tillrÀckligt liten eller stor. Inte lika liten och gullig som Retzina som fÄr mammas uppmÀrksamhet hela dagarna. Och inte lika stor och tuff som MÄrten PissrÄtta som boxar Tsatsiki pÄ hans blÄmÀrke hela tiden.

Per Hammar och Tsatsiki har börjat kalla varandra för Hammarn och Sacke. Men sÄ en dag pÄ vÀgen hem blir de ovÀnner om vilken vÀg de ska vÀlja. Och plötsligt pratar de inte med varandra i skolan lÀngre. DÄ börjar Tsatsiki hÀnga med Stoffe och Robin. NÀr Tsatsiki sedan tjallar om att de snattar sÄ blir han inte sÀrskilt populÀr. Tur att Morsan och tjejerna i klassen finns nÀr det blir jobbigt. Och att sommaren till slut kommer! DÄ reser hela familjen till Grekland och Per Hammar följer ocksÄ med.

De populÀra böckerna om Tsatsiki har fÄtt en rad utmÀrkelser och priser och har översatts till mÄnga olika sprÄk. NÄgra av böckerna har Àven filmatiserats. Tsatsiki och Retzina Àr den femte och sista delen i serien.

Moni Nilsson (född 1955) Àr en av vÄra mest Àlskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spÀnner över nÀstan 30 Är, har hon skrivit inom mÄnga olika genrer och för olika Äldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 sprÄk och Àven har filmatiserats.



4.6

187 recensioner

Astrid

2022-01-19

SĂ„Ă„ bra,Älskar verkligen Tsatsiki serien❀❀❀

Myggan

2021-09-22

BĂ€st đŸ€

Hey

2021-03-26

Skit bra!!!!:)