(153)

Tsatsiki och Hammarn

ljudbok och e-bok


Ingenting Àr kul lÀngre, tycker Tsatsiki. SÀrskilt okul Àr det att Göran och Morsan bara brÄkar, att det inte finns nÄgra pengar och att grannen von Prutt klagar pÄ allt. Dessutom tycker tjejerna i klassen att Tsatsiki och Hammarn Àr helt vÀrdelöst barnsliga (trots att Tsatsiki har fyllt fyra hÄr.) Enda ljusglimten Àr att pappa blÀckfiskaren har lovat att de ska fÄ vara hela sommarlovet i Agios Amos. Men vuxna bara lovar och lovar. Ska man komma nÄgonstans och fÄ lite kul hÀr i vÀrlden fÄr man fixa det sjÀlv, sÄ mycket fattar Tsatsiki. Och det tÀnker han göra! Tsatsiki och Hammarn Àr den sjÀtte delen i serien.

Moni Nilsson (född 1955) Àr en av vÄra mest Àlskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spÀnner över nÀstan 30 Är, har hon skrivit inom mÄnga olika genrer och för olika Äldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 sprÄk och Àven har filmatiserats.

Moni har alltid en perfekt ton. VÄgar vÀva in kÀrlek, den första kyssen, saker som ger pirr i kroppen. En jÀttefin bok om Tsatsiki.

Magnus Utvik, SVT

Nya boken om Tsatsiki gör ingen besviken. Moni Nilsson kan det hĂ€r med att skriva sĂ„ att varje kapitel berör. Även om grannarna von Prutt Ă€r osympatiska sĂ„ spiller bokens vĂ€rme över lite pĂ„ dem ocksĂ„. /.../ BĂ€sta lĂ€supplevelsen sedan boken Karla Brottare kom ut.

Camilla Sandberg, VĂ€rnamo Nyheter

Det Àr hÀrligt uppfriskande att Äterigen fÄ lÀsa om Tsatsikis hÀndelserika vardagsliv./.../ Moni Nilsson vÀjer inte för kÀnsliga frÄgor, öppet och frisprÄkigt skildras allt som hÀnder i Tsatsiki och runt honom. BerÀttandet genomsyras av humor, ibland utflippad, och en stor kÀrlek till barn./.../ Man blir engagerad av att lÀsa om Tsatsiki!

Tine Billing, BTJ

NÀr barnböcker för den hÀr Äldern gÀrna sticker huvudet i sanden i ett missriktat försök att hÄlla vÀrldens fasor borta frÄn det gÄtfulla folket Àr det dÀrför befriande att lÀsa Tsatsiki och Hammarn. Det Àr sÄ nÀra en morgontidning man komma i litterÀr form. /.../ Alla karaktÀrer Àr vÀl utmejslade och det vimlar av roliga enskilda scener.

Andreas Palmaer, DN

Tsatsiki nÄr upp till höga förvÀntningar

SmÄlandsposten

Hurra! Alla som Àlskar Tsatsiki kommer att jubla! Moni Nilsson har skrivit en ny del om den charmige killen Tsatsiki! Missa inte denna bok! Moni Nilsson har en fantastisk berÀttarstil och trÀffar helt rÀtt! Rekommenderar varmt alla böcker om Tsatsiki! LÀsÄlder ca 9-12 Är, men passar utomordentligt bra som höglÀsning redan frÄn ca 8 Är.

Bokbarn

Även om jag sjĂ€lv vuxit ifrĂ„n den huvudsakliga mĂ„lgruppen för Tsatsikiböckerna ser jag fram emot att fortsĂ€tta följa honom och hans dilemman.

Synneve Hagström, Miljömagasinet



4.6

153 recensioner

Anneli

2023-06-05

Underbar upplĂ€sare som gör hela serien av Tsatsiki-böckerna till en fröjd att lyssna pĂ„! ❀

Myggan

2021-09-24

Superbra 😍