(14)

Trött hela livet : Sjukdomen ME

ljudbok och e-bok


“Trött hela livet” handlar om den svåra sjukdomen som kallas ME, ME/CFS eller kroniskt trötthetssyndrom. Det är en sjukdom som främst drabbar kvinnor, som både förstör och begränsar livet genom den förlamande psykiska och fysiska tröttheten. Den drabbade får dramatiskt sänkt livskvalitet och man vet inte riktigt vad det beror på. Vad är det som framkallar sjukdomen?

Kroniskt trötthetssyndrom är en tragisk, gåtfull och omstridd sjukdom om vilken det förs en ständig debatt om orsaken, prognosen och behandlingen.

“Trött hela livet” är den första samlade beskrivningen av sjukdomen och den tillhörande debatten. Boken informerar om definitionen, diagnosen, symptomen och mycket mer med syfte att samla information och sprida kunskap.

Jörgen Malmquist har tidigare varit sjukhusläkare och är nu verksam som medicinsk författare. Hans huvudintresse är svårtolkade och omstridda sjukdomstillstånd.



1.4

14 recensioner

Birgitta

2023-06-12

Boken är en skymf mot alla oss ME-drabbade! Han vet verkligen inte vad han pratar om!!

Ulla-Birgitta

2023-03-07

Otroligt besviken enligt min tolkning av boken är det en psykisk sjukdom vi är negativa personet har ett negstivt tänkande o måste ändra vårt tänkesätt ?! Mycket klagomål på RME o ME läkare. Det är ingen Me läkare som säger att vi skall ligga på sofflocket hela dagarna. MEN vi skall vara aktiva utifrån vår energi nivå.

Linn

2021-10-02

”TRÖTT PÅ HELA BOKEN” Jag anser att det är anmärkningsvärt att författaren, som ALDRIG träffat en ME-sjuk person, ens kommer på idén att skriva om sjukdomen på detta sätt. Den s.k. ”information” som författaren ger kommer göra det ännu svårare för ME-sjuka att bli trodda inom bl.a. vården. Författaren verkar, redan från allra första början, ha bestämt sig för att demolera den expertis samt forskning kring ME som faktiskt finns och går framåt. Jag vet inte i vilket syfte boken är tänkt att vara skriven i, men jag vet att den inte hjälper de som är drabbade av ME på olika sätt. Om jag skulle recensera denna bok ordentligt, då hade recensionen blivit en helt egen bok. En sak som jag dock vill betona, av egna erfarenheter, är att det INTE är själva DIAGNOSEN som gör att ME-sjuka tappar hoppet. Vi vet att forskningen går framåt. Vi längtar efter att få våra liv tillbaka. ME innebär extremt mycket mer än vad författaren beskriver. Att behöva kämpa med sin sjukdom och alla dess symtom (som inte ens nämns i boken) är mer än tillräckligt. Att dessutom vara tvungen att kämpa för att bli trodd och få rätt hjälp pga. den okunskap samt brist på förståelse som vi ständigt får möta; DET gör att hoppet rasar.