(22)

Trolltider

ljudbok och e-bok


En av Maria Gripes mest Àlskade barnboksklassiker!

Det hÀnder nÄgot konstigt med Ulrikas lördagsgodis. Det bara försvinner. NÀstan med detsamma hon fÄr det Àr det bara borta. Mamma förstÄr ingenting. Men Ulrika, hon vet vart det tar vÀgen. Och vÀtten, han vet ocksÄ. VÀtten vakar över alla smÄtroll och sagovÀsen som bor i skogsglÀntan utanför Ulrikas hus. Och bÄde vÀtten och Ulrika vet att det Àr smÄtrollet Kleva som smugit in i huset och tagit med sig godispÄsen.

Trolltider kom ut första gĂ„ngen 1985 – dĂ„ med titeln GodispĂ„sen – och bygger pĂ„ Maria och Camilla Gripes omĂ„ttligt populĂ€ra julkalender Trolltider, som visades första gĂ„ngen 1979. De flesta av de Ă€lskade tv-figurerna Ă€r med i berĂ€ttelsen: systrarna Tova och Kleva, deras kompis Kotte, den sockersöta fĂ©n Dorabella och, förstĂ„s, den sluga hĂ€xan Mara.

MARIA GRIPE [1923–2007] Ă€r en av Sveriges bĂ€sta och mest Ă€lskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vĂ„r lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, dĂ€ribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker Ă€r översatta till 29 sprĂ„k, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnĂ€ren Harald Gripe [1921–1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker.



4.0

22 recensioner

Åsa

2024-01-03

Barnen (6, 8 o 9) hade svÄrt att hÄlla koll pÄ handlingen.