(0)

Trollmakt

e-bok


PÄ ett besök hos familjen Holt vid den norska grÀnsen dras den unge lÀkaren Allan Fors in i en mordutredning som fÄtt hela bygden att stanna upp. En ung bondson har hittats skjuten i skogen och misstankarna vÀnds snabbt mot kvinnan som pojken varit förÀlskad i och hennes beundrare. Trollkvinnan Naemi har mÄnga uppvaktare, mÀn som kan ha velat röja undan sina kÀrleksrivaler.

Samtidigt under utredningens gĂ„ng kĂ€nner Allan en underlig och dunkel lĂ€ngtan efter att fĂ„ lĂ€ra kĂ€nna lokalbefolkningen, fĂ„ en inblick i deras syn pĂ„ livet och det speciella förhĂ„llandet de har till skogen – trollmakten som fĂ„r skuggorna att leka, skogarna att sjunga och underliga tankar att födas


Sigge Stark var Sveriges mest lĂ€sta författare. Med en rekordproduktion pĂ„ över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska lĂ€sare i alla Ă„ldrar. Hennes böcker kĂ€nnetecknas av kĂ€rlek, förvecklingar och dramatik, men Ă€r ocksĂ„ skildringar av mĂ€nniskors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurĂ€lskaren Signe Björnberg (1896–1964).