(2)

Trollfabriken

ljudbok och e-bok


NÀthat, brott och journalistik! De tre vÀnnerna Hugo, Maryam och Johanna försöker förgÀves komma pÄ nÄgot att skriva till sin nÀttidning "Scoopet". Men det verkar inte hÀnda nÄgonting alls som Àr vÀrt att rapportera om. IstÀllet vÀljer de att dra igÄng en tÀvling pÄ hemsidan, "Sveriges finaste katt"! Och bara timmar efter att tÀvlingen har öppnat sÄ fullkomligt vÀller det in nomineringar och bilder pÄ söta katter. Men det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Bland alla kommentarer och nomineringar Àr det nÄgot som skrivit hatiska inlÀgg pÄ hemsidan. Den anonyma avsÀndaren verkar vara emot alla katter som inte Àr renrasigt svenska bondkatter...

NÀr ScoopetgÀnget dessutom blir kontaktade av en stor kattmatsproducent som vill sponsra tÀvlingen kÀnner redaktionen att tÀvlingen börjar glida dem ur hÀnderna. Kattmatstillverkaren vill nÀmligen vara med och bestÀmma vem som ska vinna tÀvlingen.

Samtidigt verkar det pÄgÄ nÄgot skumt i kryptan under stadens kyrka. Ett blÄvitt sken lyser upp de mörka stengÄngarna, och det hörs ekande röster som viskar om kvÀllarna. ScoppetgÀnget bestÀmmer sig för att kolla upp Àven det spÄret, men inser alldeles för sent att de hamnat mitt i en livsfarlig situation.

Martin Widmark och Erik Fichtelius skapar med Scoopet en bokserie med fokus pÄ ungas rÀtt att granska och pÄverka sin omvÀrld. HÀng med nÀr en grupp 11-Äringar startar en egen nÀttidning, som fÄr konsekvenser de aldrig kunnat ana.

Denna bok samlar alla tre delar i serien: Förstörda bevis, Mordbranden och nya tredje delen Trollfabriken.

En bok att prata om, och inspireras av, för alla som gillar att skriva och skapa egna berÀttelser!

Den stÀndigt lika kreative och nyfikne Martin Widmark (LasseMajas detektivbyrÄ) har teamat ihop sig med Erik Fichtelius (journalist). Tillsammans har de tagit initiativ till ett projekt som riktat till mellanstadielÀsare tar upp vad journalistik Àr, hur du kan pÄverka och granska din omvÀrld och hur du förhÄller dig till kÀllkritik. En bok att strÀcklÀsa och inspireras av!


UpplÀsare: Erik Fichtelius
LĂ€ngd: