(10)

Trinitet

ljudbok och e-bok


Trinitet Àr en berÀttelse om en ung, vilsen kvinna, Billie, som med undertryckta trauman i bagaget bosÀtter sig pÄ en ö pÄ vÀstkusten nÀr hon fÄr chans att hyra kÀllarlÀgenheten i kapten Bergmans villa, Kuttersmycket.

Hon möter Belinda pÄ öns lilla bibliotek och kÀnner sig genast dragen till henne. Belinda Àr allt som inte Billie Àr: vacker, feminin och sjÀlvsÀker. Men det finns ocksÄ nÄgot annat, nÄgot hemlighetsfullt, nÄgot lockande.

Billie blir ocksÄ bekant med den Àldre kvinnan Berit, som barskt och rÀttframt försöker vÀgleda Billie. Billie behöver dem bÄda, men till vilket pris? Och vad vill egentligen Belinda och Berit med deras vÀnskap?


UpplĂ€sare: Åsa Persson
LĂ€ngd:

3.8

10 recensioner

HCH

2023-07-31

En mycket vÀlskriven roman med en kombination av krypande spÀnning och djup. Miljöbeskrivningarna Àr en integrerad del av berÀttelsen. Jag gillar att handlingen Àr oförutsÀgbar och att det finns utrymme att göra egna tolkningar.

Cajsa

2023-03-29

En pÀrla!! Lyssnade först pÄ ljudboken, blev sÄ gripen av historien att jag nu ocksÄ lÀst den. Vackert sprÄk! Humor glittrar till trots allvarlig bakgrund. Bra flyt i berÀttelsen, aldrig trÄkigt, mÄnga nya vÀndningar men ÀndÄ ett sammanhang som hÀnger ihop Ànda till sista raden. En extra bonus: dikterna hÀr och var genom boken, flera riktigt starka. Var ytterligare en orsak till att jag lÀste om boken som text. Grattis Yvette Klang till en riktigt fin bok! Jag lÀser mÄnga böcker och lyssnar pÄ Ànnu fler. Somligt fladdrar snabbt bort. Trinitet kommer att stanna kvar.

Sten

2023-02-09

En fantastisk bra ungdomskildring om Billie som mot alla odds fÄr en chans att bli vuxen pÄ en skörgÄrdsö. FinstÀmd inlÀsning ocksÄ.