(4)

Tre trappor upp med hiss

e-bok


EfterlÀngtad nyutgÄva av första boken i serien om Lotten

Året Ă€r 1937 och det Ă€r en viktig dag för Lotten och hennes mamma. Mamma ska nĂ€mligen söka plats i stan, hos en fin familj som bor i en stor vĂ„ning med hiss. Men hon oroar sig för att huset kanske Ă€r för fint för henne och Lotten, och att de inte kommer att trivas.

Lotten fÄr börja pÄ en ny skola i stan och i familjen finns bÄde den förtrollande frun Olga och den nÀstan jÀmngamla flickan Marion. Men hon anses vara besvÀrlig och Lottens mamma vill inte att flickorna umgÄs. Trots det söker Marion upp Lotten och visar henne sin hemlighet. Lotten anar att det finns fler hemligheter i familjen, det Àr i alla fall nÄgot som inte stÀmmer. NÀr nÄgon sÀtter in en annons i tidningen riskerar allt att avslöjas.

Tre trappor upp med hiss Àr första boken i Maria Gripes trilogi om Lotten.

MARIA GRIPE [1923-2007] Àr en av Sveriges bÀsta och mest Àlskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vÄr lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, dÀribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker Àr översatta till 29 sprÄk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnÀren Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmÀrkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, LitteraturfrÀmjandets stora pris och Astrid Lindgren-priset.