(5)

Tosh

ljudbok


I ett grönskande Sahara dÀr drottningen regerar envÀldigt lever Tosh och hans bror Kueso ett bekymmerslöst liv bland den högsta adeln. Men den som lever högt har lÄngt att falla. Kueso blir anklagad för ett brott han inte begÄtt och döms till döden. I det politiska efterspelet förvisas Tosh frÄn sitt hemland. Under sin vandring kommer han i kontakt med flera olika folk och deras seder. Han fÄr slavar att resa sig mot sina grymma herrar och ser mÀnniskor krossas av naturens krafter. NÀr han Àntligen ÄtervÀnder hem gör han det inkognito. Han har fortfarande fiender i drottningens nÀrhet och mÄste arbeta sig upp genom samhÀllets mÄnga skikt innan han kan möta sin familj igen.

Det hÀr Àr en episk skildring av en alternativ förhistoria som utspelar sig i Sahara för 20 000 Är sedan av en av Sveriges största science fiction-författare.

KG Johansson har skrivit över tjugo romaner och nÀstan lika mÄnga ungdomsböcker samt gett ut ett sextiotal lÀroböcker i musik. Han har vunnit romanpriset SpektakulÀrt tre gÄnger, bland annat förSamvetsmakarenochGoogolplex. 2005 blev han Sveriges första professor i rockmusik.