(210)

Tornsvalan

ljudbok


Hösten 1941. NÀr kÀrlek och nya vÀnskaper föds vÀcks frÄgan om blod Àr tjockare Àn vatten.

NÀr sjuttonÄriga Britt Hedin hittar sin stora kÀrlek i Lage Ahlstedt, en Àldre och frÄnskild realskolelÀrare, stÀlls hela hennes tillvaro pÄ spel. Hon vet att hennes far Robert motsÀtter sig förhÄllandet och dÀrför utvecklas relationen i smyg, men ett enkelt misstag gör att sanningen snart kommer fram.

Britt tvingas gĂ„ med i organisationen Sveriges Landstormskvinnor och skickas till norska grĂ€nsen som luftbevakare – i folkmun kallad tornsvala. DĂ€r trĂ€ffar hon nya vĂ€ninnor som kommer henne nĂ€ra, men hon fĂ„r Ă€ven se livet frĂ„n en ny sida nĂ€r hon hamnar öga mot öga med judiska flyktingar, korrupta poliser och brittiska bombplan. Och hemma i Halland finns Lage. Men vĂ€ntar han pĂ„ henne eller Ă€r deras kĂ€rlekshistoria över?

I nutida Ellinge fortsĂ€tter Paula och Holger att grĂ€va efter mysterier i bygdens historia. NĂ€r de hittar en ovanlig dedikation i en bok anar de att de Ă€r nĂ„got pĂ„ spĂ„ren – ett olöst mord frĂ„n 1940-talet. Vem mördade egentligen Robert Hedin? Och varför hade sĂ„ mĂ„nga anledning att vilja se honom död?

Tornsvalan Àr den andra fristÄende boken i Ellingeserien, ett spÀnnande och romantiskt drama som berÀttas bÄde i nutid och dÄtid, om en del av Sveriges historia som fÄ kÀnner till.


UpplÀsare: Sofia Berntson
LĂ€ngd:

4.1

210 recensioner

Bea

2023-11-01

TrÄkig bok och dÄlig produktion

anna

2023-06-22

HUR kan förlaget slĂ€ppa igenom en sĂ„ oprofessionell ljudproduktion? Åtskilliga upprepningar, svĂ€lj-ljud och "smackanden" (alla ljudtekniker kĂ€nner till detta) -och det bara under de första 40 minutrarna! Jag har arbetat med detta sĂ„ jag vet hur lĂ€tt det Ă€r att redigera, och man mĂ„ste naturligtvis kontrollyssna pĂ„ inspelningen. Tillsammans med det totala överdramatiseradet i upplĂ€sningen sĂ„ gör det att jag inte kan lyssna vidare (vilket Ă€r synnerligen ovanligt)! Stod ut genom hela första boken, men nu gĂ„r det ej. Ska försöka undvika detta förlags ljudproduktioner framöver.

Mitha

2023-04-26

SpÀnnande, vÀntar pÄ nÀsta bok.