(209)

Tomma luften

ljudbok och e-bok


Det Àr midsommar pÄ Shetlandsöarna, en tid av ljusa nÀtter och gÀckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor Àr vÀnner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lÀmnat Londons larm och stress för en lÄnghelg pÄ Unst, Shetlands nordligaste ö. De Àr dÀr för att enligt den shetlÀndska traditionen fira Carolines giftermÄl med öbon Lowrie. Sent pÄ kvÀllen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen dÀrpÄ upptÀcker Polly ett mejl frÄn henne, som ser ut som ett sjÀlvmordsbrev. Men det Àr nÄgot som inte stÀmmer med brevet, och nÀr Eleanors kropp hittas nÀra den dramatiska klippkanten tÀtnar mysteriet.

Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves fĂ„r uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann pĂ„stod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat pĂ„ ön pĂ„ tjugotalet. Enligt Eleanors vĂ€nner hade hennes intresse för spöket pĂ„ Unst verkat nĂ€rmast som en besatthet – höll hon kanske pĂ„ att förlora förstĂ„ndet? Jimmy och Willow fĂ„r dock snabbt kĂ€nslan av att Eleanors död Ă€r mer komplicerad Ă€n sĂ„.

Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet sÄ chockerande att nÄgon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?



3.8

209 recensioner

Anonym

2023-07-09

Gillade tyvÀrr inte upplÀsaren.

Frugan

2023-04-16

Lika bra som de tidigare ocksÄ med annan upplÀsare. Tyckte han hade lite entonig och slÀpig röst/upplÀsande men det vande jag mig vid.

studio17cyprus

2022-06-20

HĂ„ller med! GĂ„r inte att lyssna pĂ„ den upplĂ€saren. VARFÖR byter man efter fyra böcker....?!