(92)

Tjock!

ljudbok och e-bok


Med Tjock! debuterade Jenny Dahlberg som författare. Tjock! gjorde succĂ© och fick enorm publicitet i TV, radio och press och Jenny blev hela Sveriges stĂ€ndigt efterfrĂ„gade tjockis. Som tjock försökte Jenny komma in pĂ„ The Spy Bar med nekades intrĂ€de, dĂ„ bestĂ€mde hon sig för att anordna sin releasefest pĂ„ ”Spyan” men fick ljuga för festarrangören – vilket lyckades och festen blev ett minne för livet. (Och mĂ€rken i huden efter den hĂ„rt Ă„tsnörda korsetten.) Tjock! blev Sopivasti lihava i Finland och Paks i Estland och sĂ„lde mer Ă€n 10 000 exemplar.

Tjock! Àr en mycket rolig och tankvÀrd skildring av ett liv det inte talas om. Men ocksÄ en komisk, allvarlig och kÀrleksfull skildring av livet i förorten, Bingolotto och bantningsvÀgran. Med stor trÀffsÀkerhet och stark formuleringsförmÄga vÀcker Jenny Dahlberg bÄde eftertanke och fÄr oss att skratta.

NÄgra Är efter debuten bestÀmde sig Jenny för att börja trÀna och förlorade 50 kilo, dÄ skrev hon uppföljaren NÀr jag fyller 30 ska jag vara smal som utkom 2006.

Nu har hela 00-talet passerat och Jenny kÀmpar fortfarande med sina sista kilon, vilket hon berÀttar om i bokens nyskrivna kapitel...

”En gĂ„ng tjock, alltid tjock för det sitter liksom i huvudet”


UpplÀsare: Marie Oliv
LĂ€ngd:

3.5

92 recensioner

Emma

2023-10-17

LÄngtrÄkig och upprepande, men ganska gullig.

veronicaklein

2022-03-11

KÀnde igen mig nÄgra gÄnger.

Anonym

2022-02-26

Boken i sig Àr jÀtterolig och bra men kÀnslan dras tyvÀrr ner av upplÀsaren som stressar igenom texten som en enda hel mening utan punkt.