(136)

Timglas

ljudbok och e-bok


En sommarkvÀll 1994 blir Inger Lövgren brutalt vÄldtagen i sitt hem av en okÀnd man. NÀstan 25 Är senare kontaktar hon Klas Hagberg pÄ Göteborgspolisens Kalla fall-grupp och ber honom om hjÀlp. NÀr Klas börjar grÀva i fallet upptÀcker han att det finns fler kvinnor som utsatts för liknande övergrepp och allting tyder pÄ att en serievÄldtÀktsman fortfarande gÄr fri.

Trots chefens protester gĂ„r Klas vidare och Ă€n en gĂ„ng tar han hjĂ€lp av sin vĂ€n Sara Douhan, som jobbar inom hemtjĂ€nsten. Återigen tvingas de bĂ„da att tĂ€nja pĂ„ reglerna i jakten efter sanningen. En sanning som visar sig vara mer fasansfull Ă€n nĂ„gon av dem kunnat förestĂ€lla sig.

”Timglas” Ă€r en fristĂ„ende uppföljare till ”Brottsplats 416” och andra delen i serien "Brottsplats Göteborg". En kriminalroman om sorg, utsatthet och möjligheten till försoning.

Sagt om Timglas:

"Timglas kÀnns som en naturlig uppföljning till Brottsplats 416. Förutom att arbratt/Kragnert Bartholf tar sig an det populÀra berÀttarsÀttet att varva nutid med dÄtid sÄ fördjupas portrÀtten av karaktÀrerna. NÄgot som fungerar mycket bra". - Karin Carlsson, BohuslÀningen.

"Timglas Àr en lite annorlunda deckare med en polis och en undersköterska som team, en spÀnnande kombo tycker jag, och som löser problem pÄ sitt eget sÀtt. Boken har korta kapitel med högt tempo och Àr absolur lÀsvÀrd. Betyg 4 av 5" - Sofias bokhylla.

"Timglas Àr spÀnnande, lÀttlÀst och med korta kapitel. " - Evas bokhylla.

"Ett extra plus Àr sÀttet som författarduon lyckas vÀva ihop historien pÄ. De gör det pÄ ett mycket bra och ovÀntat sÀtt. Ett rappt sprÄk, högt tempo och en spÀnnande handling". - Bettan bokprataren.

"SpÀnnande kriminalhistoria med ovÀntade vÀndningar. SprÄket Àr lika rappt som i Brottsplats 416 och tempot hÄlls uppe med de korta kapitlen". - Boknjutaren.


UpplÀsare: Ludvig Josephson
LĂ€ngd:

3.7

136 recensioner

Ann-Kristin

2022-09-22

Bra

Ann-Kristin

2022-08-03

Helt ok som lĂ€tt förströelse. Den var bĂ€ttre Ă€n första delen ”Brottsplats 416”, delvis för att det var lĂ€ttare att hĂ„lla reda pĂ„ personerna som nu Ă„terkom. Slutet var vĂ€l ocksĂ„ nĂ„got bĂ€ttre Ă€n i förra boken, de kĂ€ndes lite snabbt avrundade i bĂ„da. Även om boken beskrivs som fristĂ„ende bör man lĂ€sa del ett innan.