(18)

Tillsammans

ljudbok och e-bok


Vad kan vi lÀra oss, inte bara om andra utan om oss sjÀlva? Kan den kunskapen betyda nÄgot inför framtiden?

Vi lever i en tid dÀr förtryckarna fÄtt ny kraft. Var det sjÀlvklart att det skulle gÄ som det gÄtt? Nej, men det finns svar pÄ vad som lett oss hit. I "Tillsammans" vill Lasse Berg fÄ oss att se bÄde vÄr vÀrld och oss sjÀlva i ett nytt ljus. UtifrÄn sina egna unika erfarenheter som rapportör frÄn ett halvsekels vistelser i Asien och Afrika, dÀr tre fjÀrdedelar av mÀnskligheten bor, och sin inblick i krig, och tyranners vÀrldsbild. En samtid dÀr mÀnskligheten fÄtt det allt bÀttre under de senaste femtio Ären.

Vi fĂ„r följa flygvapenmeteorologen som grĂ€vde i klimatförĂ€ndringarna redan pĂ„ 70-talet. Hos reformerade mĂ€nniskoĂ€tare pĂ„ Nya Guinea började Lasse Berg inse hur det hĂ€r med stormĂ€n och deras makt uppstĂ„r – det som i klimatförĂ€ndringarnas spĂ„r hotar oss alla.

För trots allt som sker nu mĂ„ste vi inse att hoppet inför framtiden stĂ„r att finna i vĂ„rt eget inre, det som Ă€r vĂ„r medfödda natur. Författaren vandrar i sĂ€llskap med bioarkeologer och bushmanvĂ€nner i fotspĂ„ren av vĂ„r afrikanska uppvĂ€xt och ser bilden av vĂ„rt ursprung framtrĂ€da. De enskilda drag i vĂ„r medfödda natur som kan bli vĂ„r undergĂ„ng – eller vĂ„r rĂ€ddning. Som kan skapa vĂ„gor av folkmord eller leda oss mot en bĂ€ttre tillvaro.


UpplÀsare: Lasse Berg
LĂ€ngd:

4.3

18 recensioner

Anonym

2024-03-28

En lysande bok om vÄr utveckling frÄn samlare och jÀgare till dagens moderna samhÀlle. Hur tillhörighet till gruppen har och Àr livsviktigt. Och hur den kan brukas eller missbrukas och leda till tyranni eller i bÀsta fall till en god framtid för mÀnskligheten.

AnnaMa

2024-01-31

TankevĂ€ckande, hoppfull och behaglig lyssning. MĂ„nga sjĂ€lvupplevda berĂ€ttelser frĂ„n jordens alla hörn om konflikter, miljökonsekvenser och mĂ€nskligt beteende. SpĂ€ckat med intressanta fakta. KĂ€nns lite som en sjĂ€lvbiografi dĂ€r Lasse Berg knyter ihop sĂ€cken. En sammanfattning av all research, teser o antiteser, insikter och slutsatser. I bĂ„de den inre och yttre vĂ€rlden. Tack! 🙏