(10)

Tiger

e-bok


Connie Àr sÀmst i klassen, platt som en planka, udda och utanför. Hennes mamma Àr död, pappa DÄren har försvunnit och fosterförÀldrarna Àr alltför upptagna av sig sjÀlva för att orka bry sig om en trotsig tonÄring. Men sÄ dyker RÀkan, Sirkka och Lillen upp. Tillsammans bildar de Sisters in crime. Kaxiga och obrottsligt lojala utmanar de alla normer för hur flickor ska bete sig.

Livet Ă€r spĂ€nnande och ganska roligt trots allt. Och i sin pappas fotspĂ„r tĂ€njer Connie pĂ„ grĂ€nserna. Hon utmanar lĂ€rarna i skolan, snor de sista mellanölen pĂ„ Tempo och ordnar förĂ€ldrafri fest i den nya villan pĂ„ grĂ€ddhyllan. De flesta knipor klarar hon sig ur genom att vara snabb i bĂ„de kĂ€ften och fötterna. Ända tills det dĂ„liga, ofattbara och onĂ€mnbara drabbar henne. Snart lever hon ett dubbelliv, intrasslad i lögner.

Tiger handlar om hur det kÀnns att vÀxa upp i en smÄstad pÄ 1970-talet med en stor hemlighet. En ovanlig och modig skildring av unga tjejers sexualitet. Boken publicerades första gÄngen 2010.