(25)

Tiden är ingenting : en släktsaga

ljudbok och e-bok


Hans Alfredsons bok är en brett upplagd släktkrönika där läsaren får stifta en nära bekantskap med åtta generationer av familjen Brosse, verksamma under drygt hundrafemtio år. Mycket hinner hända, förändras och utvecklas under så många år. Bland annat de sociala, ekonomiska och teknokratiska villkoren. Dessutom är industrialiseringen på ingång. Karl Brosse, född 1923, lyfter fram och levandegör representanter för olika generationer och låter dem understryka viktiga händelser. Familjen Brosse har en stark förankring i den skånska landsbygden, där huvuddelen av handlingen utspelas.

Boken är fylld med säregna, originella och färgstarka personer, vilkas öden fascinerar och griper. Samtidigt är berättelsen rakt igenom mycket underhållande och sällsynt näraliggande, fylld som den är av frodig och fantasirik berättarglädje. Tiden är ingenting publicerades första gången 1981.


Uppläsare: Hans Alfredson
Längd:

4.0

25 recensioner

charlotteblockwilander

2023-09-24

jag tyckte Hasse läste för fort o utan känsla

RutisPutis

2023-02-13

Kära Hans Att dina böcker är bra behöver man inte diskutera om alls. Men denna bok är skitbra. Vad får du allt ifrån kan inte sluta lyssna gör man vill ju veta vad händer snart. Den här boken är en berättelse om människor från en svunnen tid och svunna ideal ang barnuppfostran och hur man som kvinna hade det då. Boken är så jävla bra och jag får då iaf många skratt när man får höra hur allt utspelar sig.

Anders

2023-01-30

En evig klassiker!