(464)

This is my life

ljudbok


I mer Àn fyrtio Är har Christer Lindarw varit After Darks lysande stjÀrna pÄ den svenska showhimlen. I sina memoarer skildrar han uppvÀxten iEskilstuna med en ensamstÄende mor, hur hon stöttade honom i allt han ville göra: rita, sy sina egna klÀder, sjunga och spela teater. Redan i slutet av 1970-talet visades After Darks shower pÄ teve, och de fick tidigt en stor och bred publik. Christer Lindarw och hans artister tog indragshow pÄ den svenska scenen, utan att sjÀlva riktigt veta vad det var.

Svenska folket lÀrde sig Àlska deras glamour och klÀdprakt, deras överraskningar och parodier pÄ svenska artister. I de rikt illustrerade memoarerna tar han med lÀsaren bakom kulisserna. Han berÀttar ocksÄ om de svÄra Ären pÄ 1980-talet, dÄ flera av hans vÀnner och kollegor dog i aids. »Det Àr först pÄ senare Är som jag har kunnat slÀppa fram sorgen«, sÀger han.

»Mamma och jag bodde i ett rum och kokskÄp, dÀr vi hade möblerat med bÀddsoffa, ett matbord och en bokhylla. Vi hade bara toalett, ingen dusch, inget badrum och gick till mormor och morfar nÀr vi skulle bada. Som barn förstod jag inte riktigt hur knapert vi hade det. För mig var vÄrt liv lyxigt. Jag tyckte att jag fick allt jag ville ha, att vi hade det bra. Och mamma stöttade mig i allt.«

Christer Lindarw har tilldelats Eskilstuna-Kurirens kulturpris 2016. Prissumman Àr 40.000 kronor.


UpplÀsare: Christer Lindarw
LĂ€ngd:

4.3

464 recensioner

Christina

2024-02-29

Fin bok med behaglig upplÀsning av författaren sjÀlv med sin dialekt o humor.

Annsofi

2024-01-28

Mycket bra

ylvap59

2024-01-18

jÀtte bra bok