(0)

Thick as a brick

e-bok


En dag fÄr Leo ett uppdrag. Han ska tillverka en grind. GlÀdjen i att lÄta hÀnderna forma det glödande jÀrnet och fÄ allting att passa, och gemenskapen med arbetskamraterna, ger honom hoppet och sjÀlvkÀnslan tillbaka. Men det var en lÄng vÀg dit.

Det fanns en tid dÄ Leo och Helen var lyckliga tillsammans. DÄ det stÀndigt hÀnde nÄgot nytt. DÄ politiken och musiken förenade dem och överbryggade deras skiftande klassbakgrunder. Det fanns ocksÄ en tid före Helen, dÄ Leo och bÀste vÀnnen Mocka drömde om att Äka till Liverpool, Beatles hemstad. De brukade sjunga med huvudena tÀtt ihop, precis som John Lennon och Paul McCartney. Men de kom aldrig till Liverpool och Mocka dog alltför ung i en överdos.

Efter tjugotvÄ Är i det villaomrÄde dit Leo och Helen flyttade nÀr barnen var smÄ kÀnner sig Leo fortfarande som en gÀst frÄn andra sidan nÀr han kommer hem efter en dag pÄ bygget..

Thick as a brick Àr en roman som insiktsfullt och med mycket vÀrme skildrar en byggnadssmeds vardag. Samtidigt Àr det en berÀttelse om sorgen över en svunnen tid och om ett förhÄllande som obönhörligen gÄr mot sitt slut.

Micke Evhammar Àr född 1955. Han Àr uppvÀxt i Stockholms södra förorter, men bor sedan trettio Är tillbaka pÄ Södermalm. Till yrket Àr han byggnadssmed och har tidigare publicerats i bland annat fackföreningspress. Thick as a brick Àr hans debutroman.