(0)

Terrakottahunden

ljudbok och e-bok


Andra boken i serien om den excentriske kommissarie Montalbano

»Terrakottahunden Àr en klassisk kriminalroman av bÀsta sorten.« Aftonbladet

»Montalbano Àr det bÀsta sÀllskap som finns.« The Guardian

I samband med ett maffiamord fÄr kommissarie Montalbano tips om en vapengömma i en grotta. Vapengömman finns mycket riktigt dÀr, men Montalbano hittar ocksÄ nÄgot annat: en lönndörr leder till en inre grotta, dÀr polisen hittar de mumifierade kropparna efter ett ungt par. Troligen har de vilat i grottan sedan andra vÀrldskriget, omgivna av diverse föremÄl inklusive en hund av terrakotta i naturlig storlek.

Montalbano överlÄter Ät sina kollegor att sköta utredningen av vapengömman och blir sjÀlv som uppslukad av detta femtio Är gamla fall. Samtidigt mÄste Montalbano Àven hantera kvinnorna i sitt liv: flickvÀnnen Livia, vÀnnen Ingrid samt den efterhÀngsna konstapeln Anna.

I Terrakottahunden introduceras Àven den hygglige men suverÀnt förvirrade konstapel Catarella. Givetvis hinner Montalbano, sin vana trogen, Àven avnjuta en och annan god mÄltid.

I översÀttning av Barbro Andersson.

ANDREA CAMILLERI [född 1925 pĂ„ Sicilien] Ă€r en italiensk författare, vars deckarserie om kommissarie Montalbano har rönt enorma internationella framgĂ„ngar – liksom den rad TV-filmer som baserats pĂ„ romanerna. Böckerna om den excentriske Montalbano som ensam trotsar en korrupt vĂ€rld har sĂ„lt i över 65 miljoner exemplar vĂ€rlden över.


UpplÀsare: David Book
LĂ€ngd: