(0)

Tappa inte masken

e-bok


NÀr de gamla systrarna Tekla och Stava von Ringen tar en promenad och besöker den lokala juristbyrÄn med ett tjockt kuvert blir det genast fart pÄ stans skvaller. Alla vet att systrarna ska ha en stor förmögenhet som de gömmer undan och nu anar man att det Àr ett testamente pÄ gÄng. Alla vill ha en bit av kakan. Testamentet Àr dock lika mÀrkligt som de folkskygga systrarna och fÄr oanade konsekvenser, som nÀr en ovÀntad slÀkting bjuds in frÄn Stockholm för att ta sin del.

Tappa inte masken Àr en av Maria Gripes tidiga barnböcker och bjuder pÄ smÄstadskomedi med unika karaktÀrer och en vass berÀttare som gÀrna gör sig rolig pÄ deras bekostnad.

MARIA GRIPE [1923-2007] Àr en av Sveriges bÀsta och mest Àlskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vÄr lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, dÀribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker Àr översatta till 29 sprÄk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnÀren Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmÀrkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, LitteraturfrÀmjandets stora pris och Astrid Lindgren-priset.