(1)

Tant Klant har tur i oturen

ljudbok och e-bok


Vet du vad skrock Àr? Det Àr inte sÄ lÀtt att förklara, men det handlar om att man tror att olika saker ska hÀnda bara för att vissa saker sker. Till exempel att man ska fÄ otur om en svart katt gÄr över gatan, eller om man gÄr under en stege eller visslar inomhus.

Knasigt? Ja, kanske, men mÄnga mÀnniskor tror pÄ skrock. Tant Klang till exempel. Eller Tant Klant som hon kallar sig sjÀlv för att hon tycker att hon har sÄ mycket otur. Oj, oj, oj ... jag Àr verkligen en Tant Klant! brukar hon sÀga. Men kanske har hon mer tur Àn otur om hon bara tÀnker efter?

Visst Àr det lite mÀrkligt att skrock fortfarande hÀnger med oss i vÄrt moderna och upplysta samhÀlle. Att vi fortfarande spottar tre gÄnger (om Àn bara tyst för oss sjÀlva) nÀr vi ser en svart katt gÄ över vÀgen, att vi tar ett skutt över A-brunnar och att det bÀr emot att lÀgga nycklarna pÄ bordet.

Varför Àr det sÄ? Och vill vi att det ska vara sÄ?

De frÄgorna utforskar den hÀr boken med barnets klarsynta ögon, och ger bÄde barn och deras förÀldrar (och andra vuxna höglÀsare) nÄgot att prata om.