(4)

Ta ner solen

ljudbok och e-bok


Ella bor med sin farmor i ett radhus i Sollentuna. I hela sitt liv har hon brottats med konsekvenserna av en mycket ovanlig diagnos: hon tÄl inte solljus.

I heltÀckande klÀder och solhatt mÄste hon ta sig an vÀrlden dÄ minsta gnutta solljus kan fÄ det att brÀnna i huden. MÀnniskors blickar och viskande hade gjort dubbelt sÄ ont om det inte var för hennes farmors stÀndiga omsorg, och omtanken frÄn hennes vÀnner: Sebastian, Viktor och Mitra, som funnits dÀr för henne i vÄtt och torrt. Men efter en incident pÄ deras studentdag lÀmnas Ella sÀngliggande med svÄra smÀrtor och vÀnnerna glider allt lÀngre ifrÄn varandra.

NÀr Ella till hösten pÄbörjar sin meteorologutbildning, ett sÀtt för henne att kunna fÄ kontroll över sin tillvaro, tvingas hon för första gÄngen stÄ pÄ egna ben. Men nÀr hemligheter frÄn förr uppdagas flera Är senare, inser hon att den omtanke hon sÄ lÀnge uppskattat hos sina vÀnner kanske inte har varit enbart av godo. Och vad var det egentligen som hÀnde den dÀr studentdagen?

Vi fÄr följa vÀnnerna under nio Är av vÀnskap, sorger och glÀdje. Ta ner solen Àr en varm, charmig och rörande roman som kommer skÀnka solljus i Àven den mörkaste tillvaro.