(349)

Ta min hand

ljudbok och e-bok


Finalist i Goodreads Choice Awards.

Utvald till en av Årets bĂ€sta böcker av Amazon.

"En stundtals outhĂ€rdligt stark berĂ€ttelse som inte gĂ„r att sluta lĂ€sa.", EXPRESSEN SÖNDAG

”Civil Townsend Ă€r klok nog att ifrĂ„gasĂ€tta sig sjĂ€lv och sina handlingar 
 det gör diskussionen Ă€n mer intressant.”, LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETER

”Ta min hand Ă€r en juvel till bok.”, WASHINGTON POST

TA MIN HAND Àr en oförglömlig berÀttelse om kÀrlek och mod, systerskap och solidaritet, inspirerad av verkliga hÀndelser. Det Àr en hoppfull pÄminnelse om att det ibland bara krÀvs en enda person för att göra skillnad.

Montgomery, Alabama, 1973. Den nyutexaminerade sjuksköterskan Civil Townsend kommer frÄn en vÀlbÀrgad familj och drömmer om att förÀndra vÀrlden. Hennes första jobb blir pÄ en familjeplaneringsklinik dÀr hon Àntligen fÄr göra det som ligger nÀrmast hjÀrtat: att ge kvinnor friheten att ta kontrollen över sina kroppar och styra sina liv.

Hennes första patienter blir tvÄ unga systrar som bor tillsammans med sin farmor och pappa pÄ landsbygden. Vid första hembesöket chockas Civil över den misÀr flickorna lever i. Det fallfÀrdiga skjulet dÀr familjen bor bestÄr av ett enda litet rum utan rinnande vatten, och stanken Àr kvÀljande. Hon tar sig an systrarna och hjÀlper dem, men börjar snart fatta misstankar. Varför ska sÄ unga flickor fÄ preventivmedel, trots att de inte ens varit i nÀrheten av pojkar Ànnu? NÀr Civil inser att hon och hennes kollegor utnyttjas i en hÀnsynslös konspiration, tvingas hon vÀlja mellan att lyda order eller riskera allt för att göra det rÀtta.

”Helt fantastisk! Civils beslutsamhet och motstĂ„ndskraft genomsyrar boken. Jag jublade högt!”, BONNIE GARMUS, FÖRFATTARE TILL LEKTIONER I KEMI


UpplÀsare: Astrid Assefa
LĂ€ngd:

3.9

349 recensioner

Charlotte

2024-04-10

Intressant och upplysande för de svartas historia, men jag ledsnade att lyssna klart efter mer Àn halva boken kvar. Det var monotont och trÄkig upplÀsning tyvÀrr

Karin

2024-03-31

Otroligt fĂ€ngslande och skrĂ€mmande skildring av maktövergrepp. LÄS!

Maria

2024-03-25

Gripande bok som var svÄr att sluta lÀsa