(0)

Syskonfejden

ljudbok och e-bok


Moa Herngren, som nominerades till Årets bok 2021 för SkilsmĂ€ssan, Ă€r tillbaka med en mĂ€sterlig roman om relationers skörhet och om hur de mĂ€nniskor vi borde kĂ€nna allra bĂ€st ibland kan kĂ€nnas som totala frĂ€mlingar.

Efter pappans död samlas de tre syskonen, Ullis, Andrea och Rasmus hemma i barndomshemmet. Det Àr mammas födelsedag och familjen som Àr kvar strÀvar efter att försöka hitta sina roller. Men det Àr lÀttare sagt Àn gjort.

Mellansystern Andrea kÀmpar nu med att komma in i den nÀrhet mamma och hennes storasyster Ullis alltid har haft. Det verkar inte spela nÄgon roll hur mycket hon anstrÀnger sig, hon kÀnner sig ÀndÄ utanför. Ulrika i sin tur ser en lillasyster som fÄtt allt, varit pappans ögonsten och jÀmt fÄr sin vilja igenom, men verkar trots det aldrig nöjd. Och hur har sladdisen Rasmus liv egentligen pÄverkats av att stÄ i skuggan av systrarnas kamp om uppmÀrksamhet och bekrÀftelse.

NÀr det upptÀcks att saker mystiskt försvunnit ur barndomshemmet stÀlls allt pÄ Ànda. Tre vitt skilda barndomsupplevelser brakar samman. Men vem Àger egentligen den rÀtta bilden av en barndom? Vilka hÀndelser har man hÄllits utanför? Kan man alltid lita pÄ sitt minne? Och vad Àr man egentligen skyldig sina syskon?