(22)

Svavel

ljudbok och e-bok


Efter att ha Àrvt ett torp i Dalarna börjar lÀraren Alexander Glesa att tillbringa sin tid dÀr, och undersöka omrÄdets historia. HÀr har hans slÀkt bott i hundratals Är, och han tycker sig kÀnna historien vibrera i husens urgamla stengrunder.

Britta Anna Svensdotter har precis fyllt 17 Är, och lÀmnar sitt hem och sin familj för att arbeta. Hon har fÄtt en tjÀnst som piga pÄ en av traktens stora gÄrdar, och borde gÄ en ljus framtid till mötes. Men pÄ gÄrden hÀnder det underliga saker, och Britta Anna finner snart att hennes liv Àr i fara. Anklagelser om hÀxkonster börjar viskas mellan de andra pÄ gÄrden.

Mellan Alexander Glesa och Anna Britta Svensdotter skiljer det 340 Ă„r. ÄndĂ„ Ă€r de sammankopplade genom ödet, nĂ€r grĂ€nsen mellan historia och nutid suddas ut. Vad har Brittas öde med Alexander att göra?

Svavel Àr en spÀnningsroman som bygger pÄ tvÄ parallella historier. Den ena utspelas i nutid och den andra pÄ 1600-talet. De tvÄ berÀttelserna vÀvs samman pÄ ett skickligt sÀtt.

Patrik Vult von Steyern, född 1963, Àr en rutinerad skribent som arbetat med reklam och copyediting i 30 Är. Han har Àven författat ett flertal hyllade romaner.



3.5

22 recensioner

Pnilla

2022-04-24

Riktigt bra skriven!!! Brukar sÀllan bli rÀdd nÀr jag lÀser en bok. Men lyckades skrÀmma slag pÄ mig sjÀlv...