(45)

Svarta hingsten kommer tillbaka

ljudbok och e-bok


Walter Farley (1915-1989) var en amerikansk författare, som frÀmst skrev hÀstböcker för barn. Han Àr sÀrskilt kÀnd för den internationella bestsellerserien om den svarta hingsten, dÀr Svarta hingsten kommer tillbaka (1945) Àr den andra i serien.

I den andra boken i serien fortsÀtter den andlöst spÀnnande historien om Alec och Svartens upplevelser, nÀr den rÀttmÀtiga Àgaren, en gammal arabisk schejk, dyker upp och tar med Svarten tillbaka till Arabien. Alec och hans gamla jockeyvÀn Henry Äker till Arabien för att Äterse Svarten, men han blir stulen. I en hisnande handling fÄr vi sedan följa Alec och hans arabiska vÀn Raj i deras sökande efter Svarten mitt i det farliga spelet mellan arabhövdingar och fredlösa rövare och pÄ slutet i den vilda kapplöpningen mellan Svarten och den flamröda hingsten i den arabiska öknen.

Svarta hingsten kommer tillbaka har sÄlts vÀrlden över och filmatiserades 1983 med Francis Ford Coppola som producent precis som i den prisbelönade filmatiseringen av Den svarta hingsten 1979. 1990-1993 kom filmerna ut som TV-serie.

Böckerna om den svarta hingsten hör till de klassiska hÀstböckerna, som lÀses om och om igen av nya generationer hÀstintresserade.

“Den svarta hingsten Ă€r nog Ă„rhundradets mest berömda fiktiva hĂ€st.” – The New York Times


UpplÀsare: Kim Wesén
LĂ€ngd:

4.8

45 recensioner

Lykke

2024-01-11

DENNA BOKEN E SÅ F*N BRA ASSÅ ALLA LÄSER DOMMA BÖKERNA NU TYP

Sigrid

2024-01-06

den var bra

Lilly

2023-12-06

sÄÄ bra